Loading

21 Kasım 2009 Cumartesi

Bolvadin Heybeli Kaplıcaları Genel Bilgileri

Bolvadin Heybeli kaplıcalarının Konumu: Heybeli Kaplıca alanı Afyonkarahisar İli’nin doğusunda yer alan Bolvadin İlçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kaplıca alanı Antik kral yolu üzerine kurulmuş bir yerleşim merkezi olup Roma devri kaynaklarında adı Leontes Come olarak geçmektedir. Selçuklu ve Osmanlı kayıtlarında Kızılkilise olarak adı geçen köyün olduğu yerde bugün antik bir höyük ve çevresinde eski mezar ve yapı kalıntıları bulunmaktadır.

Bolvadin Heybeli kaplıcalarına Ulaşım Olanakları: Kaplıca alanı Afyonkarahisar Konya karayolu üzerinde bulunmakta olup Afyonkarahisar il merkezine 20 km., Bolvadin ilçe merkezine ise 30 km. uzaklıktadır. Kaplıca alanına demiryolu ulaşımı Afyonkarahisar İl merkezinden geçen demiryolu ile sağlanmaktadır. Hava yolu ile ulaşımda en yakın havaalanı olarak Afyon İl merkezine yaklaşık 170 km. mesafedeki Isparta Süleyman Demirel Havaalanı ve 253 km. mesafedeki Ankara Esenboğa Havaalanından yararlanılabilmektedir.

bolvadin kaplıcası villalar, bolvadin kaplica, bolvadin kaplicalari, bolvadin kaplicasi, bolvadin kızıl kilise, bolvadin kızıl kilise termal tesisleri, bolvadin otel, bolvadin otel kaplıca, bolvadin oteli, bolvadin oteller

Bolvadin Heybeli kaplıcalarının Tedavi (Endikasyon) Özellikleri: Romatizmal hastalıklar (iltihaplı eklem romatizması), Ankilozan spondilit (omurganın zamanla hareketsiz hale geldiği hastalık türü), Osteoporoz (kireçlenmeler), Sedef benzeri deri hastalıkları, Yumuşak doku romatizması (fibromyalji, mafsal ağrıları), Bel ve boyun fıtıkları, siyafalji gibi disk hastalıkları,fasia-tendom hastalıkları, safra kesesi böbrek ve idrar yolu hastalıkları, Mekanik bel ve boyun ağrıları, çeşitli ortopedik ameliyatlardan sonra eklemlerde oluşan tutukluk ve sertlikler, mide ve bağırsak hastalıkları, nörolojik hastalıklar (nevraljiler, paraliziler gibi sinir ağrıları ve felçler, kas hastalıkları, erkeklerde cinsel işlev bozuklukları ve kısırlık sorunları, saç ve deri hastalıkları, kronik ağrılara, içme uygulamaları şeklinde osteoporoz ve üst gastrointestinal sistemin fonksiyonel rahatsızlıklarına olumlu etkisi görülmektedir.

Şifa Merkezi Bolvadin Heybeli Kaplıcaları
Heybeli Kaplıcaları, Bolvadin’e 27 km, Afyon’a 25 km. Afyon ile Bolvadin Karayolu’nun üzerinde bulunuyor.
Kaplıcanın tarihi Roma devrine dayanıyor ve yüzyıllardır şifa dağıtıyor. Malum, Afyon bölgesi kaplıcalarıyla ünlü bir şehrimiz ama, Bolvadin’deki suyun özelliği diğer kaplıcalarda pek bulunmuyormuş.
Romatizmal hastalıklardan mide rahatsızlıklarına, kadın hastalıklarından cilt hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiği, bizzat tedavi olanlar tarafından heyecanla dile getiriliyor.
Bir hafta önce bastonla gelen kişilerin tesislerden ayrılırken yürüyerek gittikleri anlatılıyor.
Suyla gelen şifanın artık inkâr edilemez bir boyutta olduğu Bolvadin’de daha iyi anlaşılıyor. “Hava bedava, su bedava” sözleri sanki Bolvadin’e göre söylenmiş.
Heybeli Kaplıcaları’nın işletmesini belediye kendisi yapıyor. Kaplıcanın misafirleri arasında hemen hemen Türkiye’nin her yanından gelenler var. Tabii, ağırlıklı olarak yöre halkı daha çok istifade ediyor.

bolvadin kaplıcalar, bolvadin kaplıcaları, bolvadin kaplıcaları boltaş, bolvadin kaplıcaları fiyat, afyon bolvadin boltaş, afyon bolvadin boltaş tesisleri, bolvadin kaplıcaları otel fiyatları, bolvadin kaplıcaları patalya, bolvadin kaplıcalarının özellikleri, bolvadin kaplıcası

Kaplıcanın bir diğer ilginç yönü de, düğünlerde gelin hamamı olarak kullanılması. Köylerde düğün yapan aileler, gelin kızı düğünden önce kalabalık bir grupla kaplıcaya getiriyorlar, kadınlar hamamında eğleniyorlar, sonra da piknik yaparak köye dönüyorlar.
Heybeli Kaplıcaları, ortanın biraz üstünde, orta ve ortanın altında gelir gruplarına sahip ailelerin gelebileceği bir yer. Çok zenginler konfor adına istediklerini bulamayabilirler, o yüzden gelir durumu belirttim.
Hem tatil, hem şifa arayanlar için bulunmaz bir mekân. Apart otel olarak kullanılan evler, beş kişilik aileyi çok rahat barındıracak şekilde düzenlenmiş. Fiyatlar da oldukça ehven.
Şifa bulmak isteyenler en az bir hafta kalmalıymış. Adana’dan gelen bir aileyle tanıştım. Her yıl gelip dört ay kalır, Adana’ya geri dönermiş. Böyle uzun süre kalan aileler de var.

afyonkarahisar bolvadin kaplicalari, afyonkarahisar bolvadin kaplicasi, afyonkarahisar bolvadin kızıl kilise kaplıcaları, afyonkarahisar heybeli kaplıcaları, afyonkarahisar heybeli kaplıcası, bolvadin heybeli hamamları ve tesisleri, bolvadin heybeli kaplıca, bolvadin heybeli kaplıcaları, bolvadin heybeli kaplıcaları (kızılkisre-kızılkilise, bolvadin kaplıca video

Bu arada; emekli olan, kendi yağı ile kavrulan ve işi olmayan kişiler için de bulunmaz bir yer. Huzur, sevgi ve ilgi arayanlarla ataerkil bir ailede yaşamak isteyenlerin tam yeri. Buraya gelen herkes, kendisini akrabası bol bir mahallede gibi hissediyor. Heybeli’de her şey mütevazi. Yiyecek ve içecek için Abdil emmiye ait bir market, bir lokanta, bir de kahvehane mevcut. Kaplıcada dört ayrı havuz var; ikisi hanımlar için, ikisi de beyler için düzenlenmiş. Kaplıcanın içinde küçük de bir cami bulunuyor, namaz öncesi ve sonrası tanışmalarla başlayan sohbetlerin tadına doyum olmuyor.

Bolvadin ve Heybeli Termal Kaplıcalarının Tarihçesi
Bolvadin ilçesi; Afyonkarahisar - Konya karayolundan 12 km. içeride olup il merkezi Afyonkarahisar'a 60 km., Emirdağ ilçesine 30 km. mesafededir. Toplam 49 mahallesi ile Afyonkarahisar ilinin en büyük ilçesidir. Tarihi İpek Yolu'nun da buradan geçmesi ile Bolvadin ve civarına iskan yoğunlaşmış olup, ülkemiz ve dünya turizmine cevap verecek konumdadır.

M.Ö. 295 yılında meydana gelen büyük depremler sonucunda ovanın her tarafından sıcak sular fışkırmıştır. Kaplıcalar neojen, jeolojik zamanda meydana gelmiştir. Bu nedenle vadiye "Şifalı Frigya" denmiştir.

Tarihte Lentos Come (Lentos Kome) kaplıcası olarak geçer. Kaplıcanın batı tarafında kasabanın kilisesi vardır. 1116 tarihinde yapılan Bolvadin Savaşı sonunda bölge tamamı ile Türklerin egemenliğine geçmiştir. Türkler kaplıcayı aldıktan sonra buradaki kiliseden dolayı Kızıl Kilise köyü ismini almıştır.

Bolvadin Belediyesi'nin mülkü olan kaplıca, Kızıl Kilise Kaplıcası ismi ile anılır. Kaplıca sularının oluşan tortudan dolayı (kirs) Kızıl Kirse Kaplıcası ismi de kullanılmaktadır.
Tesislerimiz
Heybeli Termal Tatil Köyü tatil anlayisiniza yepyeni bir boyut kazandiriyor. Tatil keyfini eksiksiz yasayabilmeniz için yapilandirilan tesiste istediginiz sosyal aktiviteye katilabilir, sevdiklerinizle birlikte saglik ve eglence dolu bir tatil yasayabilirsiniz.
Heybeli Termal Tatil Köyü tatil anlayisiniza yepyeni bir boyut kazandiriyor. Tatil keyfini eksiksiz yasayabilmeniz için yapilandirilan tesiste istediginiz sosyal aktiviteye katilabilir, sevdiklerinizle birlikte saglik ve eglence dolu bir tatil yasayabilirsiniz.

Heybeli Termal Tatil Köyü'nde her yastan herkesin yararlanabilecegi zengin spor tesisleri bulunmaktadir. Futbol için bir adet çim saha ve bir adet basketbol sahasi bulunan tesiste spor keyfini sürmeniz için özel olarak yapilandirilan yürüyüs parkurlari ve kosma parkurlari da mevcuttur. Doganin keyfine çikarak tertemiz bir havada uzun yürüyüsler yapabilirsiniz.

Heybeli Termal Tatil Köyü'nde kendin pisir - kendin ye tarzinda piknik alanimiz mevcuttur. Ayrica uzun uzun oturup dinlenebileceginiz iki adet çay bahçesi ve nargile sevenler için özel hazirlanmis. Nargile Cafe siz degerli müsterilerimizin hizmetindedir.

afyon bolvadin kaplıcalar, afyon bolvadin kaplıcaları, afyon.bolvadin.kaplıcaları, afyon-bolvadin kaplıca yeri, afyonbolvadin kaplıcalrı, afyon-bolvadin ulaşım, bolvadın heybeli kaplıcası kaplıcaları, bolvadin com tr, bolvadin heybelı tesisleri, bolvadin heybeli, heybeli kaplıcaları oteller, heybeli kaplıcasının kullanım alanları, heybeli kaplica, heybeli kaplica oteli, heybeli kaplica tesisleri, heybeli kaplicaları, heybeli afyon, heybeli afyon bolvadin, heybeli ankara, kızılkilise kaplıcası bolvadin

Tesislerimizde çoçuklarinizin da rahat ve güzel zaman geçirebilmeleri için iki adet çoçuk oyun parki yer almaktadir. 4 adet kapali, 2 adet açik yüzme havuzu, özel banyolari ve saunasi ile Heybeli Termal Tatil Köyü tatil anlayisinizi degistirecek.

bolvadin heybeli kaplıcaları hastalıklarına, bolvadin kaplıca, bolvadin kaplıca apart konaklama, bolvadin kaplıca fiyat, bolvadin kaplıca fiyatı, bolvadin kaplıca otel, bolvadin kaplıca servisi, bolvadin kaplıca tanıtımı, heybeli boltaş kaplıcaları, heybeli bolvadin

Tesisler
• 82 adet 218 yatak kapasiteli, içerisinde banyosu olan özel villa
• 1 adet 25 oda, 102 yatak kapasiteli termal otel
• 60 adet, 180 yatak kapasiteli halk tipi ev olmak üzere toplam 500 yatak kapasitesi
• 4 adet üzeri kapali havuz
• 1 adet üzeri açik havuz
• 1 adet üzeri açik jakuzili havuz
• 6 adet özel banyo
• 1 adet sauna
• 2 adet çocuk oyun parki
• 1 adet çim saha
• 1 adet basketbol sahasi
• Yürüyüs parkuru
• Kosu parkuru
• Fitness Bahçesi
• Otopark
• Piknik Alanlari
• 2 adet çay bahçesi
• Nargile cafe
• Market
• Firin
Konumu

Heybeli Termal Turizm Merkezimiz Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesi sinirlari içerisinde olup, en yakin yerlesim merkezine uzakligi 25 km.'dir. Tesislerimiz 30.400 m2 alan üzerine kuruludur.

Ulasim Olanaklari

il merkezinde 1 adet askeri havaalani mevcut olup, tesislerimize demiryolu ve karayolu ile ulasim mevcuttur. Karayolu ile il merkezinden 20 dakikalik zaman diliminde ulasalabilir.

Yükseklik

Tesislerimiz deniz seviyesinden 985 metre yüksekliktedir.

Iklim Özellikleri

Yazlari sicak ve kurak, kislari soguk ve yagisli geçmektedir.
Heybeli Suyu Kemik Hastalıklarına Şifa
Heybeli Termal Tatil Köyü suyunun incelemesi sonucunda başta kemik ve şeker hastalığı ile pek çok hastalığın tedavisinde kullanılabileceği belirlendi. Su ayrıca cilt bakımı ve cilt güzelliği için de doğal çözüm olarak gösteriliyor.

Heybeli Termal Tatil Köyü'nde yaklaşık 60 derece sıcak suyun pek çok hastalığa şifa olduğu açıklandı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevliler tarafından yapılan inceleme sonucunda Heybeli’deki sıcak suyunun başta kemik erimesi yani ozteoporos hastalığının tedavisi ve önlenmesinde oldukça faydalı olduğu tespit edildi.

Suyun kalsiyum yönüyle çok zengin olmasının bunda büyük faktör olduğu vurgulanan raporda Heybeli suyunun ayrıca; romatizmal, sindirim sistemi, metobolizma, deri hastalıkları ile egzama, uyuz,. Nezle, kronik bronşit, kadın hastalıklarında da faydalı olduğu belirtildi.

heybeli bolvadin kaplıcaları, heybeli bolvadin tesisleri, heybeli kaplıca, heybeli kaplıca afyon, heybeli kaplıca otel, heybeli kaplıca otelleri, heybeli kaplıca tesisleri, heybeli kaplıcalar, heybeli kaplıcaları, heybeli kaplıcaları afyon

Günde 1 litre civarında içilecek suyun diyabet hastalarında kan ve idrar şekerini düşürdüğü ifade edilen rapor, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı hocaları Uzm. Dr. Mine KARAGÜLLE ile Dr. Hasan Hüseyin MUTLU tarafından hazırlandı.
Kendinizi Prensesler Gibi Hissedin
Tanrıça Agdissi, yakışıklı çobana aşık olur ve O'nu Pessinüs'teki büyük mabede bekçi yapar. Ancak evlenmesini yasaklar. Kral Midas'ın güzel kızı, Tanrıça Agdissi'ye dua etmeye gittiğinde bu çobana aşık olur. Çoban da aşıkktır bu güzel prensese ancak Tanrıça Agdissi'den korktuğundan açıklayamaz bu aşkı. Her ikisinde de zamanla kara sevdaya dönüşen aşk sabredemez ve çoban aşkını ilan eder prensese. Ne var ki duyulur etraftan ve Tanrıça Agdissi de duyar bu aşkı. Gazaba gelen Tanrıça gök gürültüsüyle Pessinüs'e gelir ve çobanın aklını alır. Çıldıran çoban dağlara kaçar. Bir çakmak taşı ile kendini keser ve öldürür. Çobanın bu haline acıyan Tanrıça, onu sürekli yeşil kalan ölümsüz, kutlu bir ağaca dönüştürür.

Kral Midas çaresiz bir biçimde yalvarır Tanrıça'ya ama kızını onun hışmından kurtaramaz. Güzel prensese amansız bir hastalık verir. Vücudunun her yerinde siyah irinli, ağrılı çıbanlar çıkar. Herkes ondan kaçar. Derdine çare aranır. Ne hekimlerin ne de büyücülerin yardımı çare olmaz. Kralın gördüğü rüya üzerine Kbele Manastırı'na giderler ancak acıdan duramayan çaresiz prenses ağrılardan kurtulmak için çılgınca Olympos Dağlarındaki koşmaya başlar. Artık hayatına son vermek için kendini sulara atar. Gün bitimine yakın Polybotos (Bolvadin) Ovasında çığlıklar yankılanır. Sıcak ve şifalı olan su, prensesin ağrılarını dindirmeye başlar. Saatlerce bu sularda yüzer ve sulardan içer; ağrıları azalmıştır. Ölmek için atladığı su ona yeniden hayat vermiştir.
Kral Midas ve adamları onu bulduğunda değişikliği hemen farkederler. Prenses burada bir müddet kaldıktan sonra eski güzelliğine kavuşur. Kral Midas, şifalı suların olduğu bu yere hamamlar yaptırır. Mitolojideki hikayesi böyle Bolvadin'deki kaplıcaların. Hakikaten yüzünüzü birkaç defa yıkayınca cildiniz parlıyor. Heybeli Kaplıcaları'nda kendinizi prenses gibi hissedebilirsiniz.


bolvadin otelleri, bolvadin özellikleri, bolvadin tesisleri, bolvadin yolu kaplıcası, bolvadin yüzme havuzu, bolvadinbelediyesi, bolvadinkaplıcaları, bolvedin heybeli kaplıcaları, denizli karahayit heybeli pansyon, heybelı termal tesısleri bolvadin



0 yorum:

Template by - Abdul Munir - 2008